3 oktober 2015

RESULTAT: Drakflygartävling!

Hallå!
Tidigare idag kom det upp ett inlägg som heter Draktävling! och det kan du läsa HÄR.
I det här inlägget får du följa mig, Alva och några till kompisar under dagen, som har varit såå kul!


Färdandet
Jag gick upp vid 07.30 i morse och packade presentpapper och klistermärken i min ryggsäck. Vid 08.30 samlades alla scouter från patrullen Vargarna vid scoutstugan. Tävlingen skulle äga rum i Karlskrona-området, så vi hoppade in i bilen och körde.
Jag åkte i samma bil som Alva och hennes mamma, och vi lyssnade på NRJ och pratade.
Efter halva vägen stannade vi på Statoil och där köpte Alva ett rör med ökända Pringles, utan smak och bara saltade. Hon var så schysst, och även om hon köpte dem för egna pengar bjussade hon. Tackar!
Vi åkte vidare och bråkade om chipsen i bilen. Jag förvandlades till det galna chipsmonstret som jag alltid har haft inom mig, och till sist var vi framme på platsen där vi skulle tävla.



Välkomnandet
När vi kom till platsen slog vi oss ner på en plats, och Alvas mamma - som även är vår ledare - delade upp oss i patruller. Det blev lite orättvist, för vi var åtta stycken men ändå blev det tjejer mot killar. Killarna var bara tre, så vi var två personer fler. Jaja, vi tjejer var nöjda i alla fall.
De som anordnade tävlingen presenterade sig, berättade lite om drakar och sedan började Erling, som han hette, prata om konstruktioner av drakar m.m. Vi tittade, och sedan var det dags att sätta igång och bygga vår egen drake.



Byggandet
Vi satte genast igång och började mäta pinnarna som skulle korsas i mitten av draken. Vi skulle göra en vanlig drake, alltså en diamantformad som ovan. Vi säger att de tre andra tjejerna i patrullen heter Maja, Sara och Karin. Maja och Sara sågade till pinnarna, och sedan började vi försöka konstruera hur vi skulle sätta ihop dem på ett snyggt och hållbart sätt. Det fanns ett sätt med hjälp av genomskinlig slang som blev jättesnyggt - vi hade redan bestämt oss för att satsa på utseendet - men det var alldeles för svårt. I stället surrade vi med ståltråd och sedan tejpade vi med svart tejp. Det såg helt okej ut.
Sedan fick vi en idé av en annan patrull, och den innebär att man satte små öglor i varje ände av pinnen. Sedan trädde de ståltråd genom alla öglor så att det blev som en kant på draken. Vi härmade dem lite, så vi gjorde likadant. Det fixade jag och Karin lätt som en plätt.
Sedan började vi rita upp storleken på pappret, och så klippte vi ut. Vi säkrade den ordentlig, tejpade mycket, och så hade vi en drake. Men sedan så skulle den ju vara snygg också, så vi klädde om den i ett turkost presentpapper med vita prickar på. Den blev genast supersnygg.
Maja och Sara hade haft med sig en massa fina band, och det blev helt perfekt! De passade superbra till pappret, så de snurrade med ståltråd runt om och fäste den som svans i en av ändarna på pinnarna.
Det var dags att dekorera.



Dekorerandet
Vi hade egentligen tänkt oss en ganska skrikig och färgglad drake med en massa dekorationer, men vi ändrade kurs till en mer stilren drake som gick i blått och grönt. Vi fäste fjädrar ovanpå svansen, och med hjälp av mina snygga bokstavsklistermärken skrev vi namnet på orten vår kår kommer ifrån. Sedan hade Sara haft med sig två snygga glittriga hjärtan, så de satte vi på varsin sida om mittenpinnen fast på framsidan. Det är så svårt att förklara utan att ha en bild!
Det blev i alla fall jättesnyggt. Sedan var det ju dags att fästa snöre i den så att den gick att flyga. Det mixtrade jag och Karin med, och det blev perfekt. Vi fäste med lite krångel fast snöret i de tre översta ändarna, och så var vår alldeles hemmagjorda drake flygfärdig!



Provflygandet
Detta var nog nästan det roligaste momentet av alla. Det visade sig att vår drake inte direkt var så bra på att flyga, men vi skyller på att det knappt blåste över huvud taget. Fast det var ju supermysigt att ha soligt, man behövde inte ens jacka.
Vi testade en gång var att flyga och att kasta upp den, och de bästa resultaten fick vi när Maja och Sara flög och kastade. Sara hade sådan otur som fick allas drakar på sig hela tiden! Fast för oss andra var det roligt...
Vi hade i alla fall jättekul, och till sist var tiden ute. Dags att rösta fram en vinnare i skönhetstävlingen!



Röstandet
Alla fjorton patruller var klara med sin drake klockan 12.00. Då var det dags för alla att rösta på sin favorit med hjälp av utseende. Vår hade bra chans då de flesta andra patrullernas drakar  enligt mig var ganska fula.
Vår drake fick nummer 7, så vi satte helt enkelt fram den på utställning. Alla patruller skulle sedan komma överens om en drake de skulle rösta på. Vargarna röstade på nr 11.
Sedan var det dags att tävla i nästa gren - bästa flygaren!



Flygandet
Som vi redan hade testat så var vår drake inte så bra på att flyga. Men det var inte heller det vi hade satsat på, utan vår starka sida var utseendet.
Det var mest Maja och Sara som flög eftersom de var bäst på det, men domarna tittade knappt på hur man flög eftersom det inte var någon vind.
Draken gick sönder några gånger, men det var inga större katastrofer. Vi flög, och till sist var det dags att plocka ihop för att sedan gå och grilla korv som anordnarna bjussade på.



Ätandet
Vi städade ihop allt småplock som gamla klistermärken m.m. Sedan åt jag mina tre kalla pannkakor men socker på och drack upp hela termosen med kall choklad. Jag blev supermätt.
Vi var allihopa nöjda med dagen, så vi satt och hade roligt ett tag. Sedan var det dags att äta korv.
Vi gick fel till grillplatsen, men när vi kom fram tog jag en korv med ketchup och en mugg med jordgubbsaft. Sedan gick vi och satte oss med resten av vår kår, alltså killarna.
De hade ju satt sig på det mest otillgängliga stället av alla, på en stor sten. Vi satte oss och åt, och sedan började Maja kasta ut sin vattenflaska på oss andra, och då blev det bråk mellan oss och killarna. De tog Saras festisar, så det slutade med att både Karin, Maja och Alva skadade sig på ett eller annat sätt. Alva tappade dessutom bort sin sådan där grej som håller ihop scarfen, tror att den heter sölja eller något liknande.
Sedan var det dags för resultaten i skönhetstävlingen!



Resultatandet
Vi träffades borta vid drakarna. Killen som höll i det, som Alva och Karin kallade
 för Trollkarlen, berättade om att en av drakarna hade fått flest röster m.m. Sedan var det dags för resultatet. Vi hade ju som sagt nr 7 på draken, så vi höll tummarna.
Tyvärr blev vi besvikna. Drake nr 9 vann, men det var ändå rättvist, för den var nästan lika snygg som våran. Jag ville helst rösta på den i stället för 11. Men de var glada, så grattis drake nummer 9!
Vi körde ropet som heter "Kräm" för patrullen som jag tror var i från Lindsdal, och sedan var dagen slut.



Vi hade superkul idag, och vi hoppas att ni också tyckte om att läsa om vår dag! Är du intresserad av scouting? Hitta din närmaste scoutkår och pröva på! Du kommer inte att ångra dig!
Och det viktiga är ju att man har kul och inte bara fokuserar på att vinna, eller hur?


Har du någon bra teori om hur man bygger en hållbar drake? Eller har du andra bra tips om hur man gör en bra drake? Tveka inte att kommentera!


YouTube: Alva Svensson


Senaste kommentarer:
http://ttilles.se








/TFG

Alla bilder i inlägget är ifrån Google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer! Vi blir glada av allt utom hat som vi rapporterar genast. Tack!